Een aanrader! – ‘Hit Refresh’.

de voorkant..

De snelheid van de ontwikkelingen in technologie neemt nog steeds toe. De digitale transformatie walst over ons heen. In een volgende fase wordt dat versterkt door Kunstmatige Intelligentie (AI), Robotics en Kwantum Computers. Wil je ook bepalen welke invloed deze ontwikkelingen hebben op je organisatie en kansen? Het kan dan helpen om begrip te krijgen hoe toonaangevende leveranciers zich op dit gebied ontwikkelen. Het boek van Satya Nadella, CEO van Microsoft, is in dat opzicht een echte aanrader. Zelfs voor de ‘not-IT-nerd’ zeer leesbaar.

Satya zelf…

Satjah schrijft in heldere taal over over Artificial Intelligence, Mixed Reality en de Kwantum Computer. Ook komen alle aspecten van hedendaags leiderschap aan de orde. Hij geeft inzicht in de ‘renaissance’ van cultuur en partnership in ecosystemen. Ik vond bovendien het concept en de formule van vertrouwen in de digitale wereld interessant en leerzaam. Overigens schuwt hij niet de onzekere toekomst van Mens en Machine. Hij schets de mogelijkheden van een herstel van economische groei voor iedereen. 

Zelf zie ik bij organisaties een groeiende noodzaak aan duiding van bovengenoemde ontwikkelingen. Er wordt vooral gezocht naar de vertaalslag naar de business. “Hoe creëer ik de digitale vorm van mijn eigen organisatie, die mijn business versterkt?”

Natuurlijk schrijft en preekt Satya ook voor eigen parochie. maar kijk je daar doorheen dan is het een aanrader. Lezen dus! Check nog deze korte video om Satya Nadella wat beter te leren kennen! https://youtu.be/kexuG-YcQFA