Topvrouwen, topondernemers, topbestuurders!

Aanstaande maandag mag ik Marry De Gaay Fortman ontvangen op de Bedrijvensocieteit A37. Een inspirerende topvrouw die zo langzamerhand haar pappenheimers wel kent. In haar vorig jaar verschenen boek, “Verdrink geen dooie eend” laat ze zien hoe je doeltreffend kunt zijn zonder nare trekjes, zelfs beminnelijk. Duidelijk, met open communicatie en gericht op beste resultaat.

Uiteindelijk wil iedereen het beste resultaat. Linksom of rechtsom willen we ons doel bereiken. Niet ten koste van alles, maar toch…er wordt naar gestreefd. Je zou kunnen zeggen dat Nederland zich hierdoor kenmerkt. We zijn gedreven om succesvol te zijn. In dat perspectief zijn niet alleen mannen, maar steeds vaker vrouwen onderdeel van de juiste mix om succesvol te zijn en vooral ook te blijven. De afgelopen jaren kan het niemand zijn ontgaan. Vele initiatieven, programma’s op TV, maar ook in voordrachten en optredens waar vrouwen nadrukkelijk hun rol opeisen. Geweldig! Soms zelfs met mannelijke hanige trekjes. Alsof mannen even in de in de spiegel kijken. Ja, zo doen mannen dat ook! Ik ben niet voor quota, ik hou niet van de verhalen over glazen plafonds en al helemaal niet van de slachtofferrol. Gewoon de juiste persoon op de juiste plek! We weten namelijk al lang dat diversiteit bijdraagt aan een beter resultaat en dat is precies de richting die we moeten blijven volgen. Topondernemers en topbestuurders zijn daar al jaren lang van overtuigd. Ok, ze hebben vaak een zetje nodig, Marry De Gaay Fortman weet dat haarfijn te duiden in haar boek. Het boek van Marry is daarom een echte aanrader. Niet alleen voor topvrouwen of topmannen. Het is voor iedereen die streeft naar het beste resultaat. Dus…..alle aanwezige leden krijgen maandag een exemplaar van haar vorig jaar verschenen boek.

Ik kijk uit naar de bijeenkomst op de Sociëteit. Ze zal geïnterviewd worden door Mas Boom, 1 van onze (ere)leden. Alleen dat al maakt de avond bijzonder. Natuurlijk is er alle ruimte om ook het debat met onze gast aan te gaan. Vaak staat dat garant voor een boeiende afsluiting. Goede sprekers, goed netwerk en de unieke combinatie tussen overheid en bedrijfsleven. Dat is bij uitstek de Bedrijvensocieteit A37.