Hoe digitaal is jouw kerstboom?

De periode van overpeinzen staat voor de deur. Denken over 2018 en denken over 2019. Wat deed ik goed, wat zou beter kunnen? Waar ben ik tevreden mee, waar wordt ik gelukkiger van? Allemaal goeie vragen om te overpeinzen rond de kerstboom.

Na al die vragen te hebben beantwoord, peins ik vaak verder over de vraag; hoe had ik het slimmer kunnen doen? Niet harder, maar slimmer hoor je vaak. Dan moeten we ons vaker laten leiden door de digitale wereld. In hoog tempo worden er overal in de wereld toepassingen ontwikkeld die je helpen om slimmer te werken. Vaak in de vorm van een dienst, geleverd via een platform. Nu hoor ik je al zeggen, die platforms komt weinig goeds van, kijk maar eens aan AirBnB, Uber of Deliveroo. Klopt. Vaak succesvol, maar zeker ook met uitwassen. Toch is het principe van een platform zeer boeiend als het gaat om slim werken.

Een platform brengt mensen, middelen en een markt met nieuwe technologie bij elkaar. De interessante mogelijkheden liggen juist in de B2B. Bedrijven die streven naar langdurige samenwerking op basis van toegevoegde waarde lenen zich uitstekend voor een platform. Durven denken in eco-systemen waarin je op basis van transparantie met elkaar werkt. De business van elkaar versterken in plaats van je eigen wedstrijd te spelen. Allemaal prima geschikt voor een platform. Vaak heb je al heel wat in huis als het gaat om technologie. Vul dat eens aan met de toepassingen vanuit de cloud en zelfs geleverd ‘As A Service’. En denk ook even direct aan Data en Kunstmatige Intelligentie. Allemaal kansen!

Dus als je toch de komende weken gaat overpeinzen bij de kerstboom. Koppel dan het beeld van je kerstboom eens aan je eigen organisatie en manier van werken. Hoe digitaal ben je dan echt? Welke digitale mogelijkheden zie je wel, maar lukt het je niet om ze effectief in te zetten. Stel dan de vraag. Hoe digitaal is mijn kerstboom eigenlijk? Welke kansen zou ik wel kunnen pakken als ik digitaler zou zijn?

Digityze komt graag jouw ‘kerstboom’ wat digitaler maken! Fijne Dagen!