Ondernemerschap zien?

Ondernemerschap, een boeiend fenomeen. Hoogeveen koos ervoor om zelfs de hele maand November in het teken van Ondernemerschap te zetten. De Gemeente heeft daarvoor een boeiend programma opgezet, met als 1 van de hoogtepunten de prijsuitreiking van de Drentse Onderneming van het Jaar op 21 november in de Tamboer in Hoogeveen. Vorige jaar won VEPA, The Furniture Factory. De prijsuitreiking ademt ondernemen en dus leuk om even vooruit te kijken. Want je kunt ondernemerschap ook zien…

De finalisten: Graaco, SEM Productions en Avitec

Maar liefst 110 ondernemingen uit Drenthe werden voor de zomer genomineerd. Eigenlijk al 110 winnaars, die blijkbaar opvallen en de lijst haalden. Een compliment op zich. Een vakkundige jury, bracht dat terug naar een lijst van 10, van echte kanshebbers. Tijdens de nominatiebijeenkomst in oktober werden de drie finalisten bekend gemaakt.

Op de finaleavond krijgt u tijdens een flitsend programma een prachtige inkijk bij de finalisten, maar zeker ook de inspiratie om de volgende zelf nog meer te ondernemen. En wat is dan dat fenomeen… Ik denk dat het een geworteld verlangen is om met je eigen capaciteiten iets voor een ander te betekenen. Eruit te halen wat er in zit, maar ook inzien dat zowel winst en verlies voor jezelf is. Het risico! De een ziet dat als een prettige bijkomstigheid, de ander ziet het als een grote berg die beklommen moet worden. In beide kun je de uitdaging vinden. En dan kom je uit bij de ondernemer. Die herken je zo. Ze zien, bedenken en voeren uit! Ondanks en misschien wel dankzij het risico.

Wil je dat ondernemerschap eens zien en beleven? Kom dan de 21ste naar de Finale in de Tamboer in Hoogeveen. Mocht je geen uitnodiging hebben gehad, geef dan even een seintje!

Martin