dure crisis, goedkope kansen!

Wat geweldig dat ons kabinet er voor kiest om juist in deze tijd een groeifonds op te zetten. We investeren ons de crisis uit. Geld is goedkoop, de crisis is duur en Nederland heeft alles in zich om winstgevender te worden.

Er zullen in korte tijd veel ideeën zijn om het geld te besteden. Dan is het goed om op te letten dat goedkoop niet duurkoop wordt. Bovendien hebben de afgelopen decennia ons geleerd dat; “conjunctuur volgt infrastructuur”. En infrastructuur is vaak duur. Of misschien beter, lijkt vaak duur. Want op langere termijn is telkens gebleken dat infrastructuur een belangrijke aanjager is van de economie. Mensen worden mobieler over grotere afstanden en bedrijven kunnen betere business doen. Laat dat nou net zijn wat we nodig hebben!

Kijk je dan Nederland vanuit een drone, dan is er nog 1 belangrijke schakel, De Lelylijn, die de Randstad effectief verbindt met Zuid-Scandinavië; Ik bedoel dan natuurlijk Groningen, Bremen, Hamburg en Kopenhagen. Een economische regio met meer dan 10 miljoen inwoners, havens, vliegvelden, hogescholen, universiteiten, grote en diverse industrie/bedrijven en bovenal veel business. De Lelylijn kost nu veel geld en lijkt duur, maar is op termijn zeer profijtelijk. En dat gaat verder dan alleen maar euro’s, maar ook over de ontwikkeling van (jonge) mensen en van ons hele land. Hoe gaaf is het dat je de ruimte en innovatieve kennis van het Noorden nog beter kunt inzetten voor het succes van Nederland. Daar komt bij, dat je in 1 uur vanuit Groningen in Amsterdam kan zijn. Een belangrijke grens om goeie mensen en interessante business bij elkaar te brengen. Tel daar bij op dat Zwolle inmiddels de snelst groeiende economische regio van Nederland is…. het plaatje is compleet. Het succes van NL komt uit het Noorden!

Hoe sneller hoe beter. Dat is denk ik de kern van de Lelylijn. En, O ja, als Noordelingen ergens de schouders onder zetten, dan komt het goed. We hebben Nederland al vaker op voorsprong gezet! Tijd voor een nieuw succes, tijd voor de Lelylijn. Gelukkig niet goedkoop en zeer winstgevend. Perfect, doen!