Geld is Goedkoop, Crisis is Duur

De verkiezingen staan voor de deur. En we hopen sterker uit de crisis te komen door slim te investeren. Even opletten want; Geld is goedkoop en crisis is duur! Kansen dus… Nederland heeft alles om zich op te lijnen voor een sterkere economie.

NS vanaf 2023 met snellere trein naar Noord-Nederland, ondanks ongeschikt  spoor | NOS

In verkiezingstijd zijn er veel ideeën om het geld te besteden. Dan is het zaak te zorgen dat goedkoop niet duurkoop wordt. Bovendien hebben de afgelopen decennia ons geleerd; “conjunctuur volgt infrastructuur”. En infrastructuur is vaak duur. Of beter, lijkt vaak duur. Want op langere termijn is telkens gebleken dat infrastructuur een belangrijke aanjager is van de economie. Mensen worden mobieler over grotere afstanden en bedrijven kunnen meer business doen. Dat is precies wat we nodig hebben!

Kijk je dan naar Nederland vanuit een drone, dan is er nog 1 belangrijke schakel nodig; De Lelylijn, die de Randstad effectief verbindt met Zuid-Scandinavië; 😀 Ik bedoel natuurlijk Groningen, Bremen, Hamburg en Kopenhagen. Een economische regio met meer dan 10 miljoen inwoners, havens, vliegvelden, hogescholen, universiteiten, grote en diverse industrie/bedrijven en bovenal veel business. De Lelylijn lijkt nu erg duur, maar is op termijn zeer voordelig. En dat gaat verder dan alleen maar euro’s, maar ook over de ontwikkeling van (jonge) mensen en ons hele land. Hoe gaaf is het, dat je de ruimte en innovatieve kennis van het Noorden nog beter kunt inzetten voor het succes van Nederland. Daar komt bij, dat je in 1 uur vanuit Amsterdam in Groningen bent. Een belangrijke grens om talent en interessante business bij elkaar te brengen. Tel daar bij op dat Zwolle inmiddels de snelst groeiende economische regio van Nederland is…. het plaatje is compleet. Op korte termijn de lijn van versnellen, op lange termijn de Lelylijn. Het succes van NL komt uit het Noorden!

Hoe sneller hoe beter. Dat is denk ik de kern van de Lelylijn. En, o ja, als Noordelingen ergens de schouders onder zetten, dan komt het goed. We hebben Nederland al vaker op voorsprong gezet! Tijd voor een nieuw succes, tijd voor de Lelylijn. Gelukkig niet goedkoop en toch winstgevend. Perfect, doen!

Auteur: Martin Schoonheim

Nieuwsgierig naar de aanpak en diensten van Digityze? Klik hier