Misschien wel de meest interessante foto..

Deze week was de finale van de Drentse Onderneming Van Het Jaar. #DOVHJ. Op overtuigende wijze pakte Fuhler uit Emmen de hoofdprijs. Een succesvolle onderneming die op alle fronten uitblinkt. Organisatie, producten, diensten, financiën, marketing, innovatie en bovenal ontwikkeling van mensen.  Combineer dat eens met de rijke historie en de focus op kwaliteit en continuïteit! Dan kun je ver komen, zo blijkt. Tot zover de veren voor Fuhler. De einsprint van de #DOVHJ is per definitie een wedstrijd van de besten. Dus geldt ook voor de Pandriks en Olba dat zij kunnen pronken met hun veren.

Het fenomeen #DOVHJ gaat maar deels over de winnaar. Ik loop daarom graag rond in de opnamestudio als recreatief fotograaf om een moment te spotten, waar het ook om gaat! Deze foto laat zien dat ondernemers uit volledig verschillende markten elkaar vinden en spreken over hun onderneming, hun uitdagingen en persoonlijke betrokkenheid. Oprechte wederzijdse interesse. Een gesprek van een paar minuten vlak voor de uitzending. Het had ook een video kunnen zijn zonder geluid, het beeld zei alles. Spreken met je handen, luisteren, het debat en nadenken over hoe dingen wel kunnen worden gerealiseerd. Prachtig om van afstandje te observeren hoe Peter, Douwe en Bert dit deden. En daar gaat het om; Je bent niet alleen op de wereld en het draait niet alleen om jouw onderneming. Je maakt een onderdeel uit van een groter geheel. #DOVHJ wil laten zien dat je met ondernemen een relevante bijdrage kunt leveren aan de economie van Drenthe en ver daar buiten. We laten zien waar goed en vernieuwend ondernemerschap voor staat en dat het kan inspireren. Onderschat niet de impact van jouw onderneming. Dat brengt verantwoordelijkheid met zich mee. Bert, Douwe en Peter wisten dat al en gaan er nog  meer mee doen.

Bij mijn eigen klanten is die verantwoordelijkheid ook vaak onderwerp van gesprek en basis voor onze inzet. We pakken de rol om te vernieuwen in hun business en ICT. Zo vergroten zijn hun relevantie bij klanten, medewerkers en leveranciers. Vaak met betere resultaten.

Wie doet nu wat? Ondernemers ondernemen, bestuurders besturen, organisatoren organiseren, verbinders verbinden. Als we vanuit die gedachte met elkaar inhaken en vertrouwen geven, gaat de #DOVHJ verder dan de prijs voor winnaar. We kunnen van junior tot senior aanzetten om goede ideeën om te zetten in goede ondernemingen. En goede ondernemingen dragen bij aan werkgelegenheid en welvaart. Laat dat nou precies zijn waar we in Drenthe graag voor willen knokken. En juist daarom is deze foto misschien wel de meest interessante van de finale. Dit gesprek wil je aan meedoen, daar wil je aan bijdragen. Ik hoor graag van je!

Auteur: Martin Schoonheim

https://www.linkedin.com/in/martinschoonheim/

Nieuwsgierig naar de aanpak en diensten van Digityze? Klik hier